CA-urile Institutelor Naționale – organe oficiale de protecție a imposturii din cercetare

Codruța Felicia Olteanu (Pendiuc) – nepoata fostului primar al Piteștiului, condamnat în 2019 la închisoare pentru corupție (foto: ePitesti.ro)

Consiiliile de administrație ale INCD-urilor reprezintă organismele de conducere supreme, însă atribuțiile lor sunt limitate la chestiuni administrative, orice decizie care implică activitatea de cercetare trebuie avizată obligatoriu de Consiliul științific. Așadar sistemul de conducere în INCD-uri este unul dual, similar spitalelor care au un manager și un director medical, pentru fiecare componentă se cere îndeplinirea unor criterii specifice de competență profesională.

Conform legii, din CA fac parte în mod obligatoriu doi specialiști din domeniul de activitate al INCD. De multe ori acești specialiști sunt numiți din rândul salariaților, dar sunt numiti, contrar legii, și nespecialiști, pentru că Ministerul Educației și Cercetării poate și PNL guvernează cercetare exact pe structura PSD, lăsată moștenire.

Un exemplu foarte simpatic este cel al doamnei Codruța-Felicia Olteanu, fostă Pendiuc, nepoata fostului primar al Piteștiului, condamnat penal în 2019 pentru corupție. Activitatea științifică a acesteia nu este de găsit, nu figurează în nicio bază de date oficială că ar avea vreo activitate șiințifică. Aceasta face parte însă, ca specialist, din doua Consilii de Administrație, cel al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei – INFLPR Măgurele și cel al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică – INCDCF-ICCF Bucureşti, așadar două domenii distincte, iar doamna nepoată nu poate justifica prin nicio dovadă abilitățile sale fizico-chimico-farmaceutice.

Reamintim cititorilor că această situație este girată de Ciuparu Dragoș și Monica Anisie, cu concursul lui Gheorghe Bala, sub umbrela lui Ludovic Orban. Anterior a fost girață de Nicolae Hurduc și Dan Popescu.

O colaborare marca ”PSD și PNL aceeași mizerie!”

Citește și dă mai departe

Comentarii

Lasă un răspuns