Cercetătorii din INFLPR salută decizia doamnei ministru Anisie

Federația Sindicală Hermes salută fermitatea și curajul arătate de doamna ministru Monica Anisie în lupta cu grupările pseudo-științifice, ilegitime, ce au acaparat institutele naționale de cercetare-dezvoltare, prin schimbarea regimului și la Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiatiei din Măgurele. Bucuria colegilor noștri este și bucuria noastră, de aceea redăm în continuare mesajul colegilor din Sindicatul INFLPR RADIAȚIA:

”După o perioadă prelungită de reflecţie, doamna ministru Monica Anisie l-a numit pe CS I Dr. Marian Zamfirescu în funcţia de director general interimar al INFLPR.

Noi, membrii Sindicatului „Radiaţia”, apreciem numirea ca un pas înainte pentru realizarea unei reforme a instituţiei în care ne desfăşurăm activitatea. Ne dorim toţi o revenire la normalitate şi la dialog social productiv după o perioadă în care institutul a fost prizonierul unor interese sau capricii străine de actul legitim de cercetare ştiinţifică. Considerăm că eforturile dlui Zamfirescu, din trecutul apropiat, de a sprijini alegerea reprezentanţilor salariaţilor ne îndreptăţesc să sperăm că saga negocierii CCM-ului  se va încheia. Totodată, reiterăm şi mai apăsat ideea că un audit profesionist la INFLPR este esenţial pentru a putea construi în cunoştinţă de cauză un viitor pentru cercetarea românească.

Pe de altă parte, salutăm curajul ministrului Monica Anisie de a continua pe drumul schimbărilor atât de necesare în cercetare, început cu revocarea lui Nicolae Zamfir de la conducerea IFIN-HH şi continuat, iată, în aceeaşi linie, cu numirea la INFLPR a unui director general interimar potrivit cu secolul XXI. Experienţa conflictelor din ultimii ani ne sugerează că decizia dnei Monica Anisie nu a fost uşoară şi că dumneaei a rezistat presiunilor specifice acestor perioade de tranziţie în care dinastiile regimului trecut încearcă să îşi impună moştenitorii.

Ştim că avem o reputaţie de sindicat activ, incomod şi bătăios. De zece ani, mai toate schimburile de mesaje cu ministerul de resort au fost pline de tensiune, de ostilitate explicită ori subînţeleasă, pe poziţii adverse. Nu am avut, aşadar, ocazii să exersăm aducerea de omagii şi ne mândrim cu nepriceperea noastră. De aceea, mesajul Sindicatului nostru cu privire la numirea dlui Zamfirescu este astăzi un simplu, dar inedit în relaţia noastră cu ministrul şi ministerul:

„Mulţumim doamnă ministru şi spor la treabă mai departe!”

Citește și dă mai departe

Comentarii

Lasă un răspuns