CINPI 3 – Comunicat

În perioada 23-25 februarie, la Craiova a avut loc Conferința Intersindicală Națională, la care au participat reprezentanții sindicatelor din învățământ superior, cercetare științifică, telecomunicații, sănătate, fermieri împreună cu colegi din Franța și Spania. Cu această ocazie, a fost dezbătută tema războiului și necesitatea unei mișcări de pace puternice. Punctele principale de discuție au fost războiul din Ucraina și genocidul din Gaza.


Participanții la conferință au căzut de acord că războiul de pe teritoriul Ucrainei se datorează ciocnirii între interesele imperialiste ale Rusiei și ale SUA. Alianța defensivă NATO insistă pentru un conflict pe scară largă în Ucraina și refuză orice demers pentru pace.
Victime sunt întotdeauna lucrătorii, oamenii normali, nu doar din Ucraina devastată și îndatorată dar și cei din țările NATO, care suferă pe două planuri, prin crizele economice care au urmat declanșării conflictului cât și prin finanțarea războiului în dauna finanțării serviciilor publice esențiale: sănătate și educație. Războiul aduce profit imediat numai complexului militaro-industrial, iar la nivel global agravează crizele din sistemul capitalist afectând multe milioane de oameni. Încă de dinainte de declanșarea conflictului organizațiile participante au militat pentru soluții diplomatice iar apoi pentru pace. Acum, la împlinirea a doi ani de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, ideea de pace lipsește din vocabularul oficialilor. Este și mai multă nevoie de o mișcare pentru pace.


Genocidul israelian împotriva poporului palestinian având susținerea, în principal, a SUA, Marii Britanii și majorității țărilor din Uniunea Europeană reprezintă un mare semn de întrebare cu privire la direcția în care aceste guverne împing omenirea.
Participanții se pronunță ferm pentru retragerea imediată a trupelor israeliene, încetarea imediată a focului, oprirea imediată a bombardamentului și ridicarea imediată a blocadei la care este supusă Fâșia Gaza.


Participanții la Conferința Intersindicală Națională de la Craiova militează pentru încetarea imediată a focului în aceste zone de conflict, pentru revenirea părților beligerante la masa negocierilor și pentru pace imediată în Europa.

Citește și dă mai departe

Comentarii

Lasă un răspuns