Ciuparu, un impostor crezut speranță

Întârzierea numirii unui secretar de stat pentru cercetare științifică la MEC s-a datorat întârzierii cu care a fost adoptat HG-ul privind organizarea și functionarea MEC. Întreg personalul fostului Minister al Cercetării și Inovării (MCI) a fost preluat în MEC. Toate sinecurile PSD sunt acum ocrotite de Dragos Ciuparu dincolo de limitele imaginabilului.

Dragoș Ciuparu nu a schimbat nimic, PNL nu a schimbat nimic din rețeta PSD de praduire a bugetului cercetării, a transformării institutelor naționale în redute ale imposturii, delapidării, spălării de bani, etc. Acum câteva săptîmâni transmiteam către MEC o solicitare simplă, să ne comunice Ordinele de numire a membrilor Consiliului de Administrație al Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației – INFLPR Măgurele, dar și o dovadă a calității de specialist a unei membre, doamna Codruța-Felicia Olteanu. În prealabil, căutările în literatura de specialitate pe numele doamnei Olteanu nu au arătat niciun rezultat, doamna nu există in domeniul științei, nu doar al fizicii, chimei și farmaciei, domeniile INCD-urilor în a căror conducere se află în calitate de specialist.

Nu am căzut în nicio capcană, doamna Olteanu se numea înainte de căsătorie, Pendiuc. Exact, este nepoata fostului primar PSD din Pitești, condamnat în 2019 pentru corupție. Ea a fost adusă în MCI pe vremea lui Hurduc dându-se drept consilier. Nici pe numele Pendiuc, nu găsim vreo activitate științifică.

Ce a făcut Dragoș Ciuparu când l-am intrebat despre CV-ul doamnei Olteanu (Pendiuc)?

Ce face orice PSD-ist, pardon, PNL-ist, pardon, PMP-ist, minte cu nerușinare. De unde i-au venit lui Dragos Ciuparu aceste apucături de impostor, de ce șine în jurul său întreaga camarilă PSD, de ce merge cu ei până în pânzele albe? Pentru ca PSD și PNL – aceeași mizerie! Dragoș Ciuparu a fost uns șef al cercetării pentru a transfera și către PNL din beneficiile aduse de prăduitorii domeniului cercetării. Desigur mai există și vechi prietenii, care trebuie ”onorate” cum se cuvine, vezi cazul Zamfir.

Rețeta secretizării actelor administrative a devenit regulă la MEC, niciun act administrativ nu mai este public, niciun Ordin nu este trecut prin Comisia de Dialog Social. Totul se face în secret, pentru că au ceva de ascuns. În fapt au multe de ascuns. Cele mai grave sunt numirile ilegale ale directorilor generali de INCD despre care a scris Libertatea.

Cât despre ordinele de numire a membrilor CA, Dragoș Ciuparu vine cu o capodoperă:

Ce ne spune însă Dragoș Ciuparu despre nepoata primarului PSD:

Dacă mai există nostalgici ai epocii Ciuparu 1 de la ANCS, ar trebui să își pună serioase semne de întrebare.

Însă menținerea lui Dragos Ciuparu în funcția de secretar de stat reprezintă un abuz gosolan al PNL, o acoperire a unor ilegalități pentru anularea cărora Federația Hermes va face toate demersurile civile și penale necesare.

Lupta continua!

Citește și dă mai departe

Un comentariu la „Ciuparu, un impostor crezut speranță

Lasă un răspuns