Comunicat – Solidaritate cu Ștefan Șeitan – liderul Sindicatului din ICMET Craiova

Federația Sindicală Hermes, sindicatele componente, se solidarizează cu liderul Sindicatului din I.C.M.E.T. Craiova, Ștefan Marius Șeitan, membru al Consiliului director al Federației și vicepreședinte supleant pentru cercetare științifică, și protestează față de concedierea abuzivă a acestuia de către directorul general interimar al I.C.M.E.T., Marian Duță.

Punerea în scenă a unor comisii de disciplină pentru cercetarea și sancționarea activității sindicale a colegului nostru, urmată de concediere, nu va fi tolerată de Federație și o consideram o declarație de război. Resursele Federației vor fi direcționate către apărarea colegului nostru și către urmărirea căilor legale pentru sancționarea civilă și penală a directorului Marian Duță.

Sistemul fraudulos de administrare a institutului a fost constatat de autoritățile în drept ale statului (A.N.A.F și Curte de Conturi), iar instanțele au anulat în trecut alte concedieri abuzive.
Solicităm Ministrului Educației și Cercetării demiterea de urgență a lui Marian Duță din funcția de director general interimar al I.C.M.E.T. Craiova pentru gravele încălcări ale Codului muncii și ale Legii dialogului social, pentru gravele nereguli în gestionarea I.C.M.E.T., nereguli constatate chiar de Corpul de control al ministrului.

Citește și dă mai departe

Un comentariu la „Comunicat – Solidaritate cu Ștefan Șeitan – liderul Sindicatului din ICMET Craiova

Lasă un răspuns