Demiteți-l pe Ciuparu!

Nr 23/07.05.2021

COMUNICAT

Federația Sindicală Hermes din învățământ superior și cercetare științifică solicită primului ministru și ministrului cercetării, inovării și digitalizării demiterea de urgenţă a secretarului de stat pentru cercetare Dragoș Ciuparu, co-autor al dezastrului de la ELI-NP și principalul oficial român care a ales să defăimeze comunitatea științifică europeană și membrii ELI-DC pentru a ascunde realitatea din interiorul IFIN-HH și ELI-NP.

Dragoș Ciuparu este responsabil, împreună cu Nicolae Zamfir și Gheorghe Bala, pentru eliminarea din IFIN-HH a cercetătorilor care aveau curajul să demaște jaful organizat al banilor europeni. Dragoș Ciuparu a emis în fals Ordine de ministru prin care îl elimina din componența Consiliului de administrație pe președintele Consiliului științific din IFIN-HH, membru de drept conform legii cercetării nr 324/2003. Ordinele de ministru emise, semnate de Dragoș Ciuparu, au produs efecte juridice, iar după mai multe luni de lupte în instanță, Tribunalul București a constatat că actele administrative care au stat la baza emiterii de către Dragoș Ciuparu a ordinelor de ministru nu există. Trioul penal Ciuparu-Bala-Zamfir este demascat astăzi prin sentințe judecătorești. Toate deciziile de sancționare emise de Nicolae Zamfir împotriva contestatarilor săi au fost anulate de instanțele de judecată.

Domnule prim-ministru, retezaţi curajos vârful ierarhiei care protejează grupurile infracționale ce conduc astăzi majoritatea institutelor naționale în complicitate cu funcționarii din minister. Protejați cercetătorii onești!

Dr George Epurescu

Cercetător științific gr 2

Prim-vicepreședinte cercetare-științifică

Federatia Sindicală Hermes

Citește și dă mai departe

Comentarii

Lasă un răspuns