Federatia Hermes saluta decizia de revocare a directorului general IFIN-HH

Comunicat de presă

Federația Sindicală Hermes salută decizia doamnei ministru Monica Anisie de demitere din funcția de director general al IFIN-HH a domnului Nicolae Zamfir. Dincolo de aplicarea legii în IFIN-HH prin revocarea din funcție, managementul practicat de acesta a dus la izolarea științifică a institutului, sabotarea colaborărilor internaționale a celorlalte departamente din institut. Managementul proiectului ELI-NP a devenit subiect de glumă prin promovarea publică a multor elemente de pseudo-știință în contradicție cu poziția oficială a Consiliului științific al institutului, organism care coordonează activitatea științifică a unui institut național.

Decizia de aplicare a legii în cazul Nicolae Zamfir reprezintă semnalul începutului reformei reale în cercetarea științifică din România. Dragoș Ciuparu nu a avut nicio reținere în a emite ilegal ordinul de prelungire a mandatului de director general al lui Nicolae Zamfir, ordin pe care l-a secretizat și așteptăm ca acest lucru să fie sancționat.

Începutul reformei în cercetare dat de instaurarea legii în IFIN-HH a activat imediat o întreagă rețea de propagandă ce s-a hrănit ani la rând din fondurile cercetării și care a sfidat cele mai elementare norme ale domeniului. Bloguri și televiziuni, sfidând normele de etică profesională, au acordat spații largi promovării dezinformărilor orchestrate de Nicolae Zamfir, fără a acorda un drept la replică organizațiilor sindicale acuzate de acesta, fără a comunica publicului prevederile legale incidente, lăsând să se înțeleagă că Nicolae Zamfir este o victimă. În realitate Nicolae Zamfir este un individ fără scrupule, ce a instaurat o atmosferă de teroare în IFIN-HH prin intermediul camarilei sale formate din persoane slab pregatite, angrenate în activități ilicite și cu rezultate științifice îndoielnice sau inexistente.

Politicieni ratați, aflați în cădere liberă spre groapa de gunoi a istoriei, pseudo-cercetători sau persoane publice cunoscute care au primit sinecuri consistente pentru a le fi folosită imaginea publică bună în scopul mascării fraudelor financiare și științifice s-au mobilizat pentru a transmite public o minciună enormă pe un ton pe alocuri suburban, Nicolae Zamfir nu a fost demis de la conducerea proiectului ELI-NP, ci a fost revocat din funcția de director general al IFIN-HH, funcție strict administrativă.

Institutele naționale sunt redute guvernate deasupra legii de exponenți ai unor grupuri de interese ilegitime cu rădăcini adânci în autoritatea națională pentru cercetare științifică, directorii generali sunt adevărați baroni intangibili, care folosesc bugetul institutului ca pe propriul buzunar, fără teamă de vreun control financiar sau științific al autorității. Cel puțin până acum.

Vicepreședinte cercetare științifică

Dr. George Epurescu

Citește și dă mai departe

Comentarii

Lasă un răspuns