Ministerul Educației aruncă în aer învațământul

Foto: Edupedu

COMUNICAT 10.06.2021

Federaţia Sindicală Hermes (învătământ superior și cercetare științifică) informează opinia publică, asupra gravelor nereguli din Ministerul Educaţiei – ME și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizarii – MCID.

Dacă prin lege, la data de 1 aprilie 2021 Ministerul Educației și Cercetării s-a desființat și implicit funcțiile de secretari de stat au dispărut, în mod fraudulos foștii secretari de stat Gigel Paraschiv (educație) și Dragoș Mihael Ciuparu (cercetare) au desfășurat activitățile de secretari de stat în noile ministere infiintate fără a avea o numire din partea primului ministru Florin Cîțu. Cu două săptămâni în urmă Federația Hermes a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Dragoș Mihael Ciuparu pentru uzurpare de calități oficiale și alte infracțiuni. Ieri, 9 iunie, a fost publicată în Monitorul oficial Decizia primului ministru privind numirea lui Dragoș Mihael Ciuparu în funcția de secretar de stat la MCID pentru a încerca să acopere faptele de corupție.

Dacă de ieri Dragoș Mihael Ciuparu are o Decizie de numire (nr 354/09.06.2021), care însă nu îl absolvă de faptele deja comise, situația rămâne în continuare gravă pentru Gigel Paraschiv care nu are nicio numire, însă a semnat Ordine de ministru care, în această situație sunt lovite de nulitate absolută. Printre acestea se numără chiar Ordinul nr 3744/28.04.2021 pentru aprobarea desfășurării evaluării Naționale la clasele a VIII-a, inclusiv calendarul evaluării, pentru a da doar un exemplu cu privire la gravitatea situației.

Federația Sindicală Hermes solicită public revocarea imediată a miniștrilor Sorin Cîmpeanu și Ciprian Teleman pentru continuarea politicii distructive din ministerele pe care le conduc.

Solicităm DNA să urgenteze anchetele privind demnitari în funcție pentru a limita, în primă fază, proporțiile prejudiciului creat și a elimina ilegalitățile din viața copiilor noștri sufocați de un Minister al Educației populat de personaje de o incompetență rar întâlnită.

Președinte,                                                   Prim-vicepreședinte cercetare științifică

Mugurel Popescu (tel 0773823619)              Dr George Epurescu (tel 0742689126)

Detalii plângere penală – https://federatiahermes.ro/ciuparu-si-cimpeanu-insista-sa-distruga-cercetarea-stiintifica-romaneasca/

federatiahermes@gmail.com,

Citește și dă mai departe

Comentarii

Lasă un răspuns