Mișcarea de Rezistență din IFIN-HH

Abuzurile baronului-laser Nicolae Zamfir împotriva salariaţilor IFIN-HH au generat un val de nemulţumiri ce au culminat cu semnarea de către 95 dintre ei a unei scrisori pentru demiterea lui Zamfir din funcţia de director general IFIN-HH, consfinţând astfel apariţia unei veritabile Mişcări de Rezistenţă în IFIN-HH.

Prelungirea mandatului de director general a fost facută discreţionar de către secretarul de stat Dragoş Ciuparu, sfidând legea care spune clar că peste 65 de ani nu se mai poate prelungi mandatul de director general al unui INCD.

Încăpăţânarea lui Dragos Ciuparu de a nu respecta cele mai elementare prevederi legale este susţinută şi de ministrul Monica Anisie care refuză să abroge ordinul semnat de Ciuparu în numele său. Dimpotrivă, parcă într-o stare de confuzie indusă, Anisie insistă prin întâlniri şi discuţii prelungite ca salariaţii din IFIN-HH să renunţe la nemulţumiri şi să se alăture încălcării legii de către Zamfir, minister şi, mai nou, Sorin, fiul lui Costreie, Înalt Reprezentant al României pentru ELI. Practic ministrul acţionează ca şi cum ar fi vorba de un conflict între orgolii ori de satisfacerea unor capricii, încercând halucinant să medieze nerespectarea legii.

În cel mai pur stil stalinist, Zamfir a trecut la concedierea celor incomozi. Astfel au fost puse la cale aşa-zise comisii de cercetare disciplinară conduse de oamenii săi de casă, persoane cu activitate ştiinţifică îndoielnică şi complicii săi din administraţia IFIN-HH. La această mascaradă colaborează Sindicatul IFIN-HH condus de Elena Sandu, 68 de ani, menţinută în activitate ilegal, tocmai pentru a gira sindical abuzurile lui Zamfir. Sindicatul supus directorului este afiliat la Federaţia Alma Mater care transmite public mesaje de susţinere a încălcării legii, împotriva drepturilor salariaţilor IFIN-HH.

Ameninţaţi şi constrânşi de desfăşurarea de forţe şi resurse a reţelei de privilegiaţi, angajaţii oneşti din IFIN-HH strâng rândurile şi au înfiinţat un FOND DE SOLIDARITATE pentru sprijinirea celor concediaţi abuziv sau care sunt pe lista neagră a lui Zamfir şi urmează să primească deciziile de concediere.

Contul de solidaritate este:

RO84BRDE410SV20061614100

Deschis la BRD, în lei, pe numele Ştefana Călinescu.

Ce mai fac Zamfir şi camarila sa cu banii cercetării româneşti? Angajează firme pentru a inunda media cu minciunile lor. Astfel, IFIN_HH a semnat un contract cu firma Tudor Communications pentru “apărarea imaginii IFIN-HH în contextul unor atingeri aduse reputaţiei acestuia”, plătind 2000 de euro pe lună. Publicul este amețit cu fabulații pe tema trtamentului cancerului, a neutralizării deșeurilor nucleare și, mai nou, cu implicarea în lupta anti-Covid la cererea disperată a americanilor.

,Ce încearcă să acopere ? Faptul că au mințit că la Magurele au fost emise pulsuri cu putere de 10PW. Minciuna este si penală, intrucât au fost incasați bani grei pentru această ”realizare”, care, însă, lipsește din literatura de specialitate.

Citește și dă mai departe

3 comentarii la „Mișcarea de Rezistență din IFIN-HH

  1. Ar fi bine de adaugat ca Mr. Zamfir si-a angajat si avocati privati platiti din bani publici in lupta cu propriul personal pe care-l doreste aruncat peste bord; iar sumele alocate avocatilor nu sunt deloc mici. A ajuns un despot care isi traieste ultimele clipe in spasme febrile.

  2. Incredibil!
    Oare cate astfel de abuzuri ale Academicianului Nicolae Victor Zamfir este dispus MEC sa mai tolereze?
    S-a depasit orice limita.
    Mai trebuie sa apara in media si facturi catre lunetisti profesionisti.
    Probabil ca MEC va continua sa aiba si atunci aceeasi atitudine de sfidare a legii si protejare a „liderului vizionar”. Sa le fie rusine!

Lasă un răspuns