Sindicaliștii din Poșta Română sună goarna protestelor

Federația Sindicală Hermes este alături de colegii din Poșta Română!

De luni 9 octombrie , între orele 10:00 – 12:00, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) organizează acțiuni de protest la sediul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Potrivit SLPR, lista nemulțumirilor este lungă și istorică:

  • Sistemul de salarizare: Sindicatul condamnă lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant și nediscriminatoriu. În această situație, aproximativ 17.000 de angajați, sau 80% din totalul personalului Poștei Române, primesc salariul minim pe economie, indiferent de funcție, studii, responsabilități sau experiență profesională.
  • Riscul insolvenței: De asemenea, SLPR avertizează că există un risc iminent ca Poșta Română să intre în procedură de insolvență sau să concedieze mii de angajați, odată cu creșterea salariului minim pe economie din 1 ianuarie 2024.
  • Managementul și dialogul social: Alte puncte de nemulțumire includ lipsa politicilor coerente de dezvoltare și sustenabilitate, precum și o lipsă generală de transparență și dialog social în cadrul companiei.

Pentru a salva Poșta Română, este esențial să se realizeze o schimbare culturală profundă în cadrul companiei. Soluția ar putea veni din interior, de la miile de angajați și reprezentanții lor, dacă sunt coordonați și motivați corespunzător. Cu inimă și minte se poate salva Poșta.

Sindicaliștii sunt convinși că soluțiile ”se văd de la o poștă”, însă suntem siguri că decidenții vor?

Până la rezolvarea acestor probleme, protestele programate de SLPR vor continua, atrăgând atenția asupra unei crize iminente într-una dintre cele mai vechi și mai extinse instituții din România.

În toate țările civilizate statul are un serviciu poștal propriu, Poșta Română trebuie administrată eficient având la baza implicarea activă a sindicatelor. Managementul trebuie să înceteze vânătoarea de sindicaliști pentru a acoperi fraudele și incompetența. Acest lucru este valabil pentru toate entitățile de stat.

Solidaritate!

Citește și dă mai departe

Comentarii

Lasă un răspuns