URBAN-INCERC un institut național lăsat pe mâini (ne)bune

Lucrurile nu merg deloc bine în cercetarea științifică și ne asumăm rolul de a aduce la cunoștința opiniei publice a dezastrului și jafului organizat din Institutele Naționale de Cercetare-Dezvoltare (INCD) aflate acum sub păstorirea ministrului USRPLUS Ciprian Sergiu Teleman.

Astăzi vorbim pe scurt despre cazul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă – URBAN-INCERC, institut național condus de un fost arhitect al Primăriei Sectorului 1 pentru 6 luni în vremea lui Chiliman.

Mai exact despre conducerea acestui institut asigurată în mod nelegal de dl Vasile Meiță, inițial, acesta a fost numit pentru un mandat de 4 ani și, chiar dacă nu și-a îndeplinit indicatorii din contract a mai primit un mandat de 4 ani. De aproape doi ani acesta conduce institutul ca director general interimar, prin ordine de ministru, inițial pe durată de ”maxim” 6 luni, durată ce s-a redus în 2021, dl Ciprian Teleman semnează lună de lună prelungirea cu 30 de zile a mandatului acestuia. Ultima numire fiind chiar de săptămâna aceasta. După 8 ani și ceva avem realizări științifice spre zero. În schimb INCD pierde marea majoritate a cercetătorilor, care pleacă, se fac restructurări permanent sub pretextul creșterii eficientei însă singura creștere este aceea a datoriilor la bugetul de stat pentru neplata contribuțiilor.

Da, o instituție publica are datorii de aproape 20 milioane de lei! Da, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării este complice!

Ce face domnul ministru USRPLUS dl Teleman? Îl însărcinează pe șeful mafiei din cercetare să meargă la URBAN-INCERC să găsească ”soluții”. Ce era în capul ministrul Teleman, nu știm exact. Dar soluția găsită este de a-l menține în funcție pe dl Vasile Meiță. Cum, câte 30 de zile, noaptea ca hoții se dau Ordine de ministru de menținere în funcție a acestuia.

Ce a mai făcut dl director general în mandatele sale? Cum insititutul are 5 sucursale: două în București și câte una în Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, dl Vasile Meiță s-a numit și director al Sucursalei Urbanproiect București. Numirea este făcută de directorul general Vasile Meiță și primită de domnul director sucursală, da, Vasile Meiță! Vedem asta chiar pe pagina URBAN-INCERC: https://www.incd.ro/despre/conducere-management/

Felicitări Ciprian Teleman! Se pare că în fața dumneavoastră nu contează documentele oficiale, probe ale fraudelor din INCD, conteaza doar ce spun Ciuparu și Bala, artizanii sistemului mafiot care sufocă institutele naționale de cercetare-dezvoltare.

Lupta continuă!

Citește și dă mai departe

Comentarii

Lasă un răspuns